In doi pasi grabiti

Pe data de 16 iunie 2007, dupa lansarea pieselor “Traieste” si “Gargara cu lacrimi“, Oza si Rebel Monk au hotarat sa puna cap la cap un material complet numit “In doi pasi grabiti”, o graba care nu a reusit sa strice nimic. Odata cu acest album cei doi au scris si cateva texte care sa-l insoteasca. Mai mult ca sigur ele spun totul.

Imi place sa cred ca tot ce se aude, din tot ce incerc sa fac auzit, poarta discreta distorsie a circumstantelor, in mintea mea totul e cast, e curat, curge frumos, nu? Da Octavian. Dar afara tre sa sune bine, perceptia ta are nevoie de un ambalaj frumos, trebuie un sunet bun, trebuie un cuvant frumos spus. Trebuie sa-l zic astfel incat sa-l digeri cu grija, sa nu interpretezi diferit, asa ca imi slefuiesc mesajul prin sunete si prin poezie. Am avut nevoie de cineva la fel de crud ca sa-mi tina oglinda, sa-mi reflecte lumina in aceasi directie in care mi-am dorit sa fie vazuta, am dorit acel om sa fie la fel de crud ca mine, la fel de afon la fel de “la inceput de drum” ca si mine. Ca sa nu ma impinga prea mult si ca sa nu-l trag in jos cu nimic, sa am o constiinta artistica impacata.

Acele mesaje, transcrise in ceva cuvinte reflecta trecutul amestecat cu fragmente de viitor, imprevizibil, calcat cu amintiri. Sunet, artificial si voce monotona.

Povestile unui singur om.
Suntem totul de acolo.
Iar el este tot ce auziti.
Iar eu sunt tot ce auziti.
Nimic mai putin.

“In doi pasi grabiti”, sunt resturi frumoase, sunt primi pasi, copil, amintiri, nou nascut, greutate, cuvinte vechi, stiti voi elementele astea, doar motive literare. Sunt amintirile mele, sunt fetele alea ce m-au facut ce sunt, ce le-am facut ce eram, sunt mastile frumoase si costumele de gala, constiinta si mana tremuranda ce scria in fiecare toi de noapte cate putin. Esti si tu. El nu intelege tot, dar respecta, nu ca altii. Asa ca am impartit un pas din cei doi. Am trasat un mic triunghi. Eu, el si ea. Ca ea e peste tot, oricum. Sper sa ajung si la tine. E mereu inceput de drum, dar o sa ajung. Ajuta-ma.

Repetam obsesiv: “In doi pasi grabiti. In doi pasi grabiti. In doi pasi grabiti.”, Si mai loveam o lopata in grama de pamant, si mai aruncam in groapa grabit. Ea statea acolo si plangea cerand mila. Trecutul nu-i decat o femeie. Din cele care nu ma vor ierta niciodata.

O sa faci cunostinta cu dansa, o sa-ti placa.

Oza

Stateam zgribulit de frig si perplex de uimire in statia autobuzului. Picaturile de ploaie ce-mi loveau haina erau devastatoare pentru urechile mele. Visam liniste, dar eram invadat de zgomot. Trebuia sa gasesc echilibrul. Ma uitam la ea cum pleaca nepasatoare si nu stiam ce sa zic. Niciodata n-am stiut ce sa zic…
Cand m-am dezmeticit, ea era deja departe, dar stiam ca trebuie s-o prind din urma. Strigam, alergam, plangeam, imi faceam loc printre trecatori, dar nu reuseam s-o ajung din urma.
Eu inca alerg. La asta se rezuma, oricum… Doi pasi grabiti pe trotuare prafuite, in orase aglomerate. Doar doi pasi grabiti. In doi pasi grabiti.

In sfarsit, l-am terminat…
D-abia a inceput…

Rebel Monk

Pentru orice alta curiozitate legata de acest material, asteptam comentariul tau!

Oza si Rebel Monk - In doi pasi grabiti

Cuprins

01. Doua zale (Introducerea)
02. Gargara cu lacrimi (Remix)
03. Cat arde un chibrit
04. Dat disparut
05. Nu inteleg ce vrei sa spui (Trecere)
06. Pentru linistea ce nu o zbori
07. Ucigasul meu de porumbei
08. Sa nu trezim copiii din noi
09. O jumatate (Trecere)
10. Usa cui
11. Covorul rosu
12. Prin ochii mei, lumea
13. Orasul de la etajul patru
14. Acum apun (Trecere)
15. Traieste (Remix)
16. De-a v-ati ascunselea cu Ura
17. Iar iarna ei
18. In doi pasi grabiti (Incheierea)

Download “Oza si Rebel Monk – In doi pasi grabiti”8 Comments

 1. Risening wrote:

  Sunteti geniali , tineti-o tot asa (-:

 2. Dani wrote:

  Pur si simplu genial . Toate albumele

 3. Dav3 wrote:

  Sunteti foarte tari :D.

 4. MariaPlange wrote:

  Plang si rad printre lacrimi ascultand melodiile voastre..ma tem, pentru ca exista acolo, undeva in lumea larga un om ca mine, un suflet ce simte si ce a simtit ghiarele minciunilor spuse si interpretate din lume, din universul si realitatea asta imediata in care traiesc sau astept sa traiesc. Ma bucur ca existi, Octavian, ma bucur ca exista muzica trupei Steleverzi. Traim in doi pasi grabiti.

 5. bau wrote:

  V-am descoperit de putin timp si am ramas profund impresionat….am ascultat ultimele 2 albume iar acum il descarc si pe primul. Nu pot decat sa va intreb cand o sa apara al 4lea album….si cand va putem asculta live in Bucuresti!

 6. msrm wrote:

  Suflete frumoase,va iubesc…

Leave a Reply