Marele ecran

Si daca m-as uita zilnic la televizor si as gasi zilnic ceva nou, precum un mandru marinar pe varf de vas ce prieste in larg si vede mereu cate ceva cu binoclul sau ruginit de sare lipit ieftin in cositor, simtindu-se din ce in ce mai inconjurat de pamanant.

Daca marinarul ala pentru o clipa ar dori mai multa apa, atunci si eu mi-as dori o clipa sa ma vad acolo. In cutia mea de plastic marcata de un nume, nu prea mare, dar destul de mare incat sa satisfac marinarul din mine

In refugiul unor stiri pline de: “Astazi un barbat de 32 de ani si-a pierdut fetita de 5 si sotia intr-un accident de masina si este momentan in stare buna” In atatea pierderi, in atatea alegeri proaste aruncate de sus, de parca nu exista un deget sa arate ca apusul, nu e chiar asa usor de prins.

In refugiul unui film de ora 9 unde oameni vand cu atata nonsalanta sfarsituri fericite de parca este atat de usor. In refugiul unui om plin de inconstienta, in inima unei fete singure, in saracia neamului meu din care ies tarandu-se martiri cu ceasuri scumpe si pantofi luciosi. Din explozia unor “te iubesc”-uri scuipate de societatea care nu-ti lasa timp sa tragi aer, inainte sa injuri.

Din creierul unui copil de 8 ani ce priveste spre o icoana si spune: “Vreau sa am si eu un televizor sa ma uit la desene animate!”

Dar, marea asta pustiule, s-a jurat pe televizorul tau ca nu vrea sa vada pamant si habar n-ai cat bine vrea sa-ti faca. Asculta asta de la un copil crescut cu casete inchiriate ce stia pe derost sute de filme, ce a ramas tintuit si socat in fata unui ecran plin de purici fara sa simta ca spectacolul, ca spectacolul se inceiase de mult.

Un copil ce a ales la timp sa se desparta de ochii altora si sa vada mai mult cu ai sai, un copil ca multi altii dar extraordinar de puternic pentru lucrurile pe care numai el le vede si cu ajutorul carora in fiecare zi mai traseaza niste linii pe atlas.

Deoarece in ziua in care acest vapor, acest vapor, se va scufunda, eu imi iau prima barca de salvare, caut pamantul si vin sa-ti sparg televizorul.Leave a Reply