Monstrul de sub pat

Au trecut multi ani, am trait multi ani acolo. Era incomod ce-i drept dar macar aveam dreptul sa te aud, sa te vad cum mergi prin jurul meu si cum te aruncai uneori peste mine cu atata pofta.

Imi placea ca dormeai pe burta si uneori aveam impresia ca ma privesti. Imi inchideam ochii si imi doream o lume transparenta.

M-ai calcat pe degete, pe picioare, cand am uitat sa cer durere. Mi-ai povestit filme, carti, piese de teatru, totul, pana am reusit sa-mi proiectez in minte.

Am reconditionat fiecare colt al imaginatiei si m-am taiat in colturi pana am simtit ca esti ca o stea.

Te auzeam cu vorbeai,
Dumnezeu da si dumnezeu ia.

Mie imi place sa incep cu “asa am fost odata”, un monstru sub patul tau, ecou sufocat de spatiu. Linistit, privindu-ti picioarele, asteptand intunericul. Cum te asteptau altii si tu ma asteptai pe mine.

Aveam povesti pentru copii pe fiecare deget si cand trageam fermoarul cerului redenumeam vileagul, asta mi-era leacul, mierea si stupii mei de albine ucigase.

Inchide-ti usile bine, cum te-am invatat, ca azi vin alte creaturi sa-mi fure locul de sub pat.

Un monstru sub patul tau, ecou sufocat de spatiu.

Eu n-am pereti la casa n-am perdele, bezna salbatica 1000 de pantere! Parchetul rece arcuri cu dinti si natura moarta si imi trag tigarile si zic piua! Scriu povesti pentru copii pana ajung la poezii trag linie si scriu iar.

Aceleasi gantere grele dorm pe cuvintele mele pana simt ca ma doare, eu nu cunosc calendare, dansul sau statul in picioare. Nu imi castig existenta ca-s castigat de mult de ea si-n fiecare noapte-mi stric somnul pana ma vrea si-n fiecare noapte-i stric somnul pana ma vrea.

Mie imi place sa incep cu “asa am fost odata”, un monstru sub patul tau, ecou sufocat de spatiu. Linistit, privindu-ti picioarele, asteptand intunericul. Cum te asteptau altii in pat si tu ma asteptai pe mine.Leave a Reply